Waar de burgerij zijn mening geeft

Edward Snowden heeft aan het Duitse weekblad Der Spiegel uit de doeken gedaan dat de Stuxnet-worm ontwikkeld is door de Amerikaanse inlichtingendienst NSA en Israël. De worm saboteerde een Iraanse uraniumverrijkingscentrale.

Het wordt tijd dat Edward Snowden een eerbetoon en fatsoenlijke verblijfsvergunning krijgt.

Het is schandalig.

Hoe Nederland en de rest van de wereld met klokkenluiders omgaan. Telkens weer geven de overheden het signaal dat je klokkenluider NIET moet doen.

Het zogenaamde nieuws zoals hier boven gemeld, is natuurlijk oud nieuws en bij ingewijden allang bekend.

In mijn boek Cyberoorlog  maak ik daar al melding van. De samenwerking van de Amerikaanse geheime diensten met al hun bondgenoten is niet nieuw.
Op de pagina Cyberoorlog toelichting heb ik al geruime tijd geleden een poging gedaan het helder uit een te zetten.

Belangrijk is dat de publieke opinie zich wijzigt, hoe vaak de onnozele opmerking “IK HEB NIETS TE VERBERGEN” nog gebruikt wordt is irritant. Want daar gaat het helemaal niet over. Het zijn de vertrouwelijke gesprekken die ineens niet meer vertrouwelijk blijken te zijn. En hoe zal een patiënt het vinden als zijn verzekeraar zijn medisch dossier als maatstaf voor de te betalen premie gebruikt? Wij hebben niets en hoeven niets te verbergen, als de overheden nu eens het fatsoen hadden zich behoorlijk te gedragen. Amerika en zijn kornuiten bespioneren iedereen en overal, dus die zou je uit moeten sluiten. De rest van de mensheid zou hen moeten weren en zeken GEEN afspraken maken dat zij wel inzagen krijgen. Het is toch te zot voor woorden wat je allemaal op moet geven wil je naar of door Amerika kunnen reizen. Mijn oplossing is simpel, ik ga gewoon nooit meer naar een land die mijn privacy geweld aandoet. Helaas is daar een uitzondering op de regel, Nederland moet ik daar van uitsluiten omdat het mijn geboorteland is maar niet omdat zij mij niet bespioneren, Nee was dat maar waar!