Waar de burgerij zijn mening geeft

De boosdoener is een rentederivaat, een zogenaamde ‘renteswap’, waarbij bedrijven hun variabele rente op de lening omzetten naar een vaste rente, om zich te beschermen tegen mogelijke rentestijgingen in de toekomst.

Maar die rente is de afgelopen jaren juist enorm gedaald, waardoor die renteswaps niets meer waard zijn, of zelfs een negatieve waarde hebben.

De banken zou je af moeten schaffen.

Dit is weer de zoveelste diefstal constructie, die naar wij mogen hopen door de rechters naar de prullenbak word verwezen. Het is normaal dat een bedrijf zich tegen rente schommelingen probeert in te dekken, je zou nu wel kunnen zeggen eigen schuld dikke bult. Zoals bij de mensen die in IJsland belegden, is het naïef te denken dat een bank wat voor uw belang doet. Het is wel het zoveelste bewijs dat banken alles wat los en vast zit bij elkaar stelen. De huidige rente van de hypotheek rentes is diefstal in het groot, die getolereerd wordt omdat het RIJK daarvan enorm mee profiteert. Het is en blijft gewoon gelegaliseerd stelen, door overheid en banken. Net of de mensen met hun eigen huis al niet genoeg problemen hebben. Het is daarom jammer dat goedbedoelde initiatieven zoals Bitcoin het ook niet redden. Een betaalmiddel buiten de invloed van regeringen en de huidige bancaire instellingen zou iedereen dwingen zijn handen uit andermans portemonnee te houden. De kosten zouden ook drastisch zakken, omdat de gehele overhead verdwijnt en dure kantoorgebouwen niet noodzakelijk meer zijn.