Waar de burgerij zijn mening geeft

Volgens minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) gaat het om ‘metadata’. Dat wil zeggen dat de Amerikanen de gesprekken niet hebben afgeluisterd, maar de gegevens over de gesprekken hebben onderschept om te kijken wie in Nederland met wie in de VS of vermoedelijk nog andere landen contact had.

Is Plasterk nu zo dom of doet hij alsof, eerst wist hij nergens van en nu weet hij ineens dat het slechts om metadata zou gaan. Dat in principe eerst de metadata wordt opgeslagen klopt ook wel, maar naar behoeven van dat zogenaamde democratische bewind in Amerika kan onbeperkt nader onderzoek op data plaatsvinden. Wat feitelijk betekend dat alsnog het gesprek beluisterd kan worden. Hoe zou dit nu mogelijk zijn als alleen metadata wordt opgeslagen?Plasterk

Dit registreren kan volgens Plasterk ‘technisch doorgaan’: ”Volgens de Amerikaanse wet mag dat kennelijk.” De VS doen het op eigen grondgebied. We moeten met onze bondgenoten dus tot een ‘verstandhouding’ komen over wat wij acceptabel vinden, zei de bewindsman.

Dit is helemaal van de zotte, HOEZO DOEN ZE HET OP EIGEN GRONDGEBIED? Lopen onze telefonische netwerken door of over de USA … dacht het toch niet. Wij hoeven niets met onze bondgenoten als zij ons onrechtmatig afluisteren en al helemaal geen verstandhouding in stand te houden die op wantrouwen gebaseerd is. Doe eens normaal, zou je haast zeggen.

Vervolgens is de PVDA het nog niet eens met de aanschaf van de JSF, wie houden ze nu voor de gek? Dat besluit is allang genomen en is echt niet te rijmen met de bezuinigingen die blijkbaar noodzakelijk zijn. Het lijkt er nu dus op dat het virus wat de VVD al sinds de verkiezingen in hun greep heeft, nu ook bij de PVDA heeft toegeslagen. Anders zijn deze belachelijke uitingen en standpunten van hen niet te verklaren.