Waar de burgerij zijn mening geeft

Wie zal het zeggen, wat mij tot deze stelling brengt is de discussie die is opgelaaid, over het betalen van belasting over giften die men doet. Een gift of donatie aan een kerk valt hieronder. De representant van de kerk vond het acceptabel als dit niet zou worden belast, zijn argument daarvoor is dat het niet een betaling van de staat was maar slechts een niet betaalbaar deel van iemand zijn inkomsten belasting, de staat zou er dus bijna niets van merken. Nu kan ik natuurlijk roepen dat alle belastingen dat kenmerk in zich hebben, dat zou te makkelijk zijn. Nee als men deze opmerking in het licht van het H woord zet (Hypotheek rente aftrek) , daar blijkt dezelfde redenering op te gaan. Nu heeft iedereen in eens een andere mening, daar zou het juist moeten worden toegepast omdat de huidige regeling, volgens de media, asociale trekken vertoond. Dus de kerk donaties moeten onbelast blijven en de hypotheek rente daartegen zou afgeschaft dienen te worden, hypocratie ten top zou ik zeggen.

De hypotheek rente aftrek afschaffen, waarom? Omdat onze mede Europeanen te belazert zijn hun eigen problemen op te lossen? Zouden wij niet eigen verantwoordelijkheid houden over typisch Nederlandse wetgeving? Zelfs de banken zijn nu voor¿, daar zal ik niet meer op ingaan deze dievenbende zijn niet meer waard hier vernoemd te worden. Nee dan de vereniging eigen huis, of de makelaardij, de notarissen, etc, alle roepen nu dat die Hypotheek rente aftrek voorbij moet zijn. Ligt het nu aan mij? Zal ik maar weer eens roepen… WAKKER WORDEN. Het zijn allemaal groepen met belangen, die belangen treffen niet u NEE dat betreft hun eigen belang van voortbestaan. Ik ben heel benieuwd hoe de VVD en de PVV zich hier uit gaan draaien.

Laten de Grieken nu eerst een hun afspraken nakomen, de IJslanders het geld terug betalen, de Fransen / Italianen / Ieren  etc. financieel orde op zaken stellen, de Duisters hun asociale vrijstelling van hun 400 euro banenregeling afschaffen, zo kan ik nog wel even doorgaan, pas daarna zullen wij eens overwegen of wij de hypotheek rente zullen gaan afschaffen.

Veel problemen zouden automatisch worden opgelost, als die zogenaamde experts hun waffel nu eens dicht houden en de burger onbevooroordeeld zijn eigen besluiten laat nemen, die begint dan vanzelf zijn economie, door het kopen van producten,  te stimuleren.