Waar de burgerij zijn mening geeft

CyberOorlog

Na een interview met de heer van Gelder van NCRV Radio2, waarin ik als schrijver van het boek CyberOorlog om aanvullende informatie werd gevraagd. Werd het mij duidelijk dat veel mensen nog niet precies snappen wat Cyberoorlog inhoud.

Het begon het met informatie diefstal wat onder de noemer Cyber Spionage viel, daarbij wordt informatie van computers gestolen om voornamelijk bedrijfsspionage mee te bedrijven.

In het kielzog daarvan kwam Cyber Misdaad opgang, hierbij word opnieuw informatie gestolen maar nu ook van particulieren, de gestolen informatie heeft meestal fraude als gevolg. Misdadigers proberen inlog codes en paswoorden van bankrekeninghouders te achterhalen en daarvan geld over te laten schrijven.

Nu zijn we intussen bij Skywiper, een verdere ontwikkeling met Flame onderdelen, die zo geavanceerd is dat het haast onmogelijk op te sporen is. De volgende variant zal, zoals in mijn boekCyberOorlog beschreven, kunstmatige intelligentie bevatten zodat het zelfstandig kan leren en besluiten nemen.

Het volledige artikel is op CyberOorlog te lezen.