Waar de burgerij zijn mening geeft

FlexwerkerDe flexwerker van nu wordt door het huidige kabinet vermoordt. In al hun wijsheid heeft de politiek een wet in voorbereiding die flexwerkers nog maar twee keer een verlenging van contract toe staat, waardoor hij of zij eerst drie maanden ander werk moet zoeken, Waarschijnlijker is dat de flexwerker een beroep gaat doen op een uitkering, waarbij het kabinet opnieuw kans gezien heeft zich zelf in de voet te schieten.

Kan het nog erger?

Ja, daarnaast stellen zij ondernemers voor tien jaar aansprakelijk over de mensen die hij in dienst heeft, al is werknemer maar een uur werkzaam geweest de aansprakelijkheid is gelijk van kracht. Die aansprakelijkheid geldt de gezondheidstoestand van tijdelijke en vaste werknemers, dit betekend dat een werknemer tien jaar lang een risico voor de ondernemer betekend. Daarmee worden de flexwerkers voorgoed buitenspel gezet en zal een ondernemer alleen nog flexwerkers via een uitzendbureau gebruiken en zijn tijdelijke contracten voorgoed verleden tijd.

Het is toch treurig dat Nederland niet bij machten is een kwalitatief goed kabinet samen te stellen. Onkunde, gebrek aan kennis en inzicht, het straalt ongeacht hun partij van de politici af.