Waar de burgerij zijn mening geeft

De Europese Unie zou spionage drones willen bezitten en aansturen om te gebruiken voor ‘interne veiligheids- en defensiedoeleinden’.

Hé, wat? Gaan we appels met peren vergelijken?

De plannen zouden een reactie zijn op het recente PRISM-aftapprogramma, schrijft The Daily Telegraph.

Dommer kan je toch haast niet zijn, het is duidelijk dat The Daily Telegraph niet begrijpt waar het over gaat.

Nog meer wartaal

“Het schandaal met Edward Snowden toont aan dat Europa eigen, autonome veiligheidsmogelijkheden nodig heeft”, aldus een hooggeplaatste EU-medewerker tegenover de Britse krant. “Dit voorstel brengt ons een stap dichter bij integratie van Europese defensie.”

Moe word je er van, die ondeskundigheid op zoveel verschillende plaatsen. En mochten we die politici in de maling kunnen nemen dan hebben wij de directeur al beschikbaar, Catherine Ashton, de hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid van de Europese Unie. Hoezo stoelendans, vriendjespolitiek en belangenverstrengeling, de plannen worden al gesteund door Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Polen. In juni pleitten fabrikanten al voor een Europese drone. Fabrikanten Dassault Aviation en het Italiaanse Finmeccanica Alenia Aermacchi en EADS, het moederconcern van onder meer Airbus riepen toen op tot een samenwerkingsverband met de EU. Is Dassault niet Frans? en Finmeccanica Alenia Aermacchi niet Italiaans?

Wat zal er uiteindelijk gebeuren, die Drones worden door landen gekocht en te pas en te onpas ingezet tegen voornamelijk eigen burgers. U zult zien dat bij een dergelijke overeenkomst geen regel staat over het NIET gebruiken tegen inwoners van Europa. Wat mij betreft is het opnieuw extra inzet voor het realiseren van een politiestaat Europa want Big Brother Is watching.

YOU!