Waar de burgerij zijn mening geeft

Discriminatie door Marktplaats van buitenlandse aanbieders en kopers.

Monopolist

Blijft Marktplaats inwoners van de Europese Unie discrimineren?
U heeft gereageerd op een advertentie van een adverteerder die zich mogelijk in het buitenland bevindt. Het betreft uw reactie op de advertentie: etc.
Als u niet in persoon kunt handelen, adviseren wij u om u te verzekeren van de goede bedoelingen van de adverteerder. Zeker wanneer de vraagprijs van het artikel erg aantrekkelijk lijkt. In de praktijk blijkt dat wanneer een vraagprijs te mooi lijkt om waar te zijn, deze dat vaak ook is.
Wees extra voorzichtig als u een e-mail ontvangt die geschreven is in gebrekkig Engels, of als er wordt aangeboden om te betalen met MoneyGram, Western Union Bank, HSBC Bank, Cheque of andere onbekende betaalmethoden.Dat Marktplaats gebruikers waarschuwt voor malafide personen lijkt mij terecht.

Om nu iedereen die woonachtig zijn buiten Nederland op deze wijze te schofferen gaat toch echt te ver. Zo wel bij verkoop en aankoop mail voelt Marktplaats zich geroepen in een mail een extra opmerking te plaatsen die voor in het buitenland wonende personen discriminerend werkt.

Ook schoffeert Marktplaats de privacy rechten van gebruikers:
Voor uw bescherming verloopt deze conversatie via onze server en worden e-mailadressen afgeschermd. Marktplaats behoudt zich het recht om conversaties te filteren en te staken om de veiligheid van handelen te vergroten. Daarnaast verzamelen en verwerken wij deze conversaties om uw gebruikerservaring te optimaliseren. Door de conversatie via Marktplaats te versturen, gaat u akkoord met deze voorwaarden.

Deze explicite opname, waarbij Marktplaats aangeeft de privacy van de gebruiker te schenden, betekend nog niet dat het rechtsgeldig is. Er zal door mij aan het Europese hof worden gevraagd deze rechtsgeldigheid en discriminatie te toetsen.  

Het is wel duidelijk dat onze wetgeving helemaal niets meer voorstelt en alleen nog ingezet word om de kas van de regering met boetes en belastingen te spekken. Wanneer organisaties als Marktplaats, Google etc. op deze wijze de privacy van mensen schofferen, is dat alleen maar mogelijk omdat zij monopolistisch opereren. De gebruikers maken van hen gebruik omdat zij domweg het monopolie bezitten, echte alternatieven zijn er niet. Mijn oproep zou zijn, laat er een echte marktplaats voor producten starten zodat wij deze monopolisten kunnen negeren en hun handelswijze onmogelijk maken.