Waar de burgerij zijn mening geeft

Huiseigenaren profiteren nauwelijks van de dalende hypotheekrente. De helft van de daling wordt door die Dieven en oplichters (banken) in eigen zak gestoken. 

dief1Het is dubbel bestolen worden door die dieven en oplichters, het geklungel van de banken zijn de grootste oorzaak van de economische problemen van nu. De verliezen komen indirect voor het publiek, de directe kosten zijn de hypotheeklasten die door de banken kunstmatig hoog gehouden word. Waar blijft nu de AFM, de Nederlandse Mededingingsautoriteit en de European Commission Directoraat-Generaal Mededinging. Heeft u wat van hen gehoord met betrekking tot de belachelijk hoge marges die banken bij hypotheken berekenen en de mogelijke prijsafspraken die hieraan ten grondslag liggen? De politici noem ik niet eens die zijn op vakantie, niet dat enig verschil uit maakt want helaas snappen zij het niet en ondernemen al heel lang niets voor de huiseigenaren. Nadat de banken de crisis hebben veroorzaakt mocht het Rijk bijspringen met uw en mijn geld. Daarna hebben de banken alle dienstverlening weg bezuinigd en vervolgens de rente niet aangepast aan de rente ontwikkeling. Ik heb het al vaker hier benoemd de banken zijn een groep onverantwoordelijke hufters, oplichters en dieven.

Het IMF vindt dat de Amerikaanse overheid te sterk aan het bezuinigen is geslagen. Daardoor wordt niet alleen de economische groei op korte termijn beperkt, maar nemen ook de groeikansen op langere termijn af, waarschuwen de onderzoekers.

Ook het IMF weet niet meer hoe het moet, eerst verkijken zij zich op de problemen met Griekenland waar overigens weer geld naar toe is gegaan. En nu zeggen ze dat Amerika meer geld moet uitgeven, als er nu een land is wat nu eindelijk eens moet ophouden op andermans zak te teren dan zijn dat de Amerikanen wel. Het is dat de Chinezen meer verliezen hebben als ze uit de Dollar stappen, anders was Amerika allang min of meer failliet geweest. De economische crisis zal niet een normaal einde kennen, de crisis is niet gelijk aan eerdere crisissen die er geweest zijn. Eigenlijk leeft de hele westerse wereld op een te grote voet en dat wentelen wij af op arme landen. 

Het word tijd voor een nieuw initiatief wat regeringen met hun prut banken buitenspel kan zetten.