Waar de burgerij zijn mening geeft

Nederland lijkt te verworden tot een politiestaat. Wanneer men het nieuws volgt leest men steeds vaker dat de politie op vluchtende personen heeft geschoten, of ergens een blokkade of fuik heeft opgericht. ze zijn zelfs behulpzaam bij huisuitzettingen. Er is geen vergrijp zo klein of de politie staat gewapend klaar, hoe staat wapengebruik en verkeersstroom manipulatie in verhouding tot het stelen van een tank benzine? Hoe belangrijk is het een idioot die veel te snel rijdt, deze staande te houden terwijl men het kenteken al heeft? Hoe belangrijk is het bankovervallers klem te rijden midden in de stad of op een drukke snelweg? Wat is het nut van preventief in te breken op computers? Hoe verhoud zich het aantal telefoontaps tot de werkelijke oplossingen van misdaden? Het zijn allemaal zaken die disproportioneel door de politie benaderd worden, wie kent niet het geval waar een dief van wat benzine in een fuik c.q. politie blokkade een andere weggebruiker aanreed, waarbij die weggebruiker overleed. Zo zijn er veel voorbeelden te geven waar het machtsmiddel gebruik door de politie als disproportioneel aangemerkt kan worden.

Is er een oplossing voor? Ja de politie hun dienstwapen weer afnemen en hen verbieden nog publieke systemen te manipuleren. Indien er toch behoefte bestaat om een wapen als machtsmiddel in te zetten, dan kan de ME of het leger daar ruimschoots in voorzien. Wat betreft die telefoontaps is Nederland wereldleider, Nederland zet per dag net zoveel telefoontaps als Amerika per JAAR. Disproportioneel?

Jazeker!

Hoe zit het dan met de fraudeurs in Nederland?, de hele grootte zoals bij de bouwfraude kopen de aanklacht af. Grote misdadigers worden als kroongetuige gebruikt, hoe geloofwaardig is dat? Klokkenluiders die miljoenen voor de staat verdienen, moeten na hun bekendmaking van de feiten  vechten voor hun bestaan. Mensen die het hoofd boven het gras uitsteken en iets te zeggen hebben,worden op voorhand belachelijk gemaakt. Fijne democratie is dat, is dat het waar zo lang voor gestreden is?

Nou dan mag u het van mij houden!