Waar de burgerij zijn mening geeft

Weer heeft de politiek zich bemoeit met zaken waar zij absoluut geen verstand van heeft. De burgemeester van Texel, een bestuurder, heeft gemeend zich eenzijdig te moeten laten informeren en slaat deskundige raad en hulp van Lenie het Hart af. Niet alleen had het Hart een andere mening, nee zij had ook behulpzame bedrijven tot haar beschikking. Over de dood van het dier heen werd een belangen strijd gevoerd, het dier centraal stellen en hulp of een oplossing bieden pasten daar niet binnen. Daarom is de Bultrug Texel dood

De KNRM wijst erop dat het de politie te water was die iedereen de toegang heeft ontzegd tot de zandplaat, en dat de reddingmaatschappij hier niets mee te maken heeft gehad. De politie te water heeft proces-verbaal opgemaakt tegen Noordgat, omdat de rederij het toegangsverbod overtrad.

Dit is natuurlijk helemaal van de zotte, een bedrijf wat met mens en middelen te hulp schiet word van de plaats des onheils geweerd, maar daarboven op beboet. Laten ze die lokale politici en goed bedoelende ambtenaartjes nu eens voor eens en altijd hun plaats wijzen, zij zijn dienaar van de  bevolking aldaar en dienen als zodanig te handelen. Toegangsverboden zijn in deze tijd belachelijk, vraag de mensen om begrip en richt een omheining dusdanig in dat belangstellende toch nog kennis van de situatie kunnen nemen. Domweg verbieden hoort in deze tijd niet meer thuis, dat een politicus van D66 zich hier aan bezondigd zegt ook iets over D66 en hun liberale instelling. Ook Pechtold is in dit incident gekend maar hij heeft het niet nodig gevonden zich hier publiekelijk over uit te spreken.

Goed zo Alexander niemand kan je (zoals gebruikelijk) op een eigen mening betrappen!